Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie en bijzondere periode met veel veranderingen. Je lichaam verandert niet alleen, maar ook gedachten, gevoelens en emoties kunnen rondom deze periode veel anders zijn. Je gedachten, gevoelens en emoties hebben invloed op de gezondheid van je ongeboren baby. Als je als moeder ontspannen bent dan werkt dit door naar je baby. Een massage tijdens de zwangerschap is dus heel fijn voor moeder én kind.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Een massage tijdens de zwangerschap kan lichamelijke klachten verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit je als aanstaande moeder gewoon niet zo lekker in je vel. Dit mag er uiteraard gewoon helemaal zijn, maar het is fijn als er een manier is om deze “klachten” wat te verzachten of zelfs te laten verdwijnen, zodat je meer van je zwangerschap kan gaan genieten.

Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en je, vaak drukke, hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.
Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Hoe word je gemasseerd?

Door je groeiende buik wordt het steeds lastiger om op je buik te liggen, maar door de speciale zwangerschaps massagetafel met buik uitsparing is het mogelijk om tot ongeveer de zesde maand (iedere buik is weer anders) op je buik te liggen. Vind je het niet meer prettig om op je buik te liggen dan is massage in zijligging ideaal. Je lichaam wordt ondersteund door een speciaal zwangerschapskussen om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Delen die gemasseerd kunnen worden zijn; rug, benen, voeten armenhanden buik, nek, gezicht, hoofd en decolleté. Maar ook deelmassage is mogelijk; bijvoorbeeld alleen de rug.
Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke massageolie eventueel met enkele druppels zuivere etherische olie die veilig zijn om te gebruiken tijdens je zwangerschap.

TARIEVEN:

60 minuten: €50,00
– massage van rug, nek, schouders, armen, handen, benen en voeten.

90 minuten: €80,00
– voetenbad met magnesiumzout en ethische olie naar keus, Magnesiumzout kan kramp in je benen verlichten.
– massage van rug, nek, schouders, benen, voeten, armen, handen, decolleté, gezicht, hoofd en eventueel de buik