Cursus voor long patiënten

Zelf ben ik als kind gediagnostiseerd met astmatische-bronchitis. Een groot deel van mijn kindertijd had ik enorme last van deze longziekte.
Jarenlang heb ik zware medicatie moeten nemen, zoals prednison en andere corticosteroïden. Gelukkig heb ik door het veranderen van mijn levensstijl en meer bewustwording deze aandoening zeer goed onder controle en ben ik vrij van medicatie.
Graag wil ik andere mensen met longklachten begeleiden om letterlijk meer lucht en vrijheid te laten verkrijgen. Ik claim absoluut niet dat men, net als ik, vrij van medicatie zal zijn! Maar wat ik wel beloof is meer balans, rust en lucht om uw leven prettiger te maken.

Deze cursus is speciaal voor mensen die recent of wat langer geleden (long) Covid hebben gehad of andere longklachten hebben zoals astma en bronchitis, die op een effectieve, veilige én leuke manier weer aan hun herstel willen werken in een kleine groep met lotgenoten of via een-op-een begeleiding.

 80% van de mensen die (long) Covid hebben gehad hebben 1 of meer klachten die hun leven negatief beïnvloeden op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Hoofdpijn (44%)
  • Concentratieproblemen (27%)
  • Haaruitval (25%)
  • Benauwdheid (24%)
  • Vermoeidheid (58%)!!!

Deze cursus bestaat uit een intake en 3 levels in groepsverband van ieder 4 weken waarin je aan de slag gaat om fysiek, mentaal en geestelijk weer in balans te komen.

INTAKE:

Tijdens de intake krijg je korte testjes om te beoordelen waar je staat. Deze testjes bestaan uit een vragenlijst en simpele fysieke testen. Verder kun je aangeven waar je behoefte aan hebt zodat je de cursus als een warm bad ervaart waarin je jezelf op de eerste plaatst zet.

 Bij ieder level zijn de 3 volgende pijlers van het allergrootste belang:

VOEDING – TRAINING – ONTSPANNING

LEVEL 1 – HERSTEL

Dit level is vooral gericht op jouw herstel.

Voeding: Je leert hoe je bepaalde voeding in kunt zetten als medicijn zodat je je lichaam voorziet van de juiste brandstof die zorgen voor gezonde darmen voor je afweersysteem én die ontstekingsremmend werken. Je ontvangt lekkere en makkelijke recepten waarmee je thuis aan de slag gaat. 

Training: in level in doen we het nog heel rustig aan. Deze fase gebruiken we vooral om te strekken en het bindweefsel in de romp te versoepelen zodat je effectiever kunt gaan ademen.

Ontspanning:  Dit is van levensbelang want als je stressgevoelig bent belemmert dat je herstel en het kan zorgen voor andere lichamelijke en geestelijke klachten.

Dit gedeelte staat in teken van mindfulness , kalme ademhalingstechnieken vanuit de yoga en (begeleide) meditatie.

LEVEL 2 – OPBOUW

Dit level is gericht op spieropbouw voor meer kracht en regeneratie

Voeding: Je leert het belang van de juiste eiwitten die spieropbouwend zijn. Je ontvangt lekkere en makkelijke recepten waarmee je thuis aan de slag gaat

Training: strekken bindweefsel, rustige yoga en pilatesoefeningen (optioneel met gewichtjes)

Ontspanning: Mindfulness, ademhalingstechnieken uit de yoga en (begeleide) meditatie

LEVEL 3 – CONDITIE

Dit level is gericht op het verkrijgen van meer conditie en energie

Voeding: Je leert welke voeding een positieve bijdrage leveren voor je gezondheid en die je immuunsysteem ondersteunen

Training: Yoga en pilatesoefeningen waarbij je je hartslag iets verhoogd wordt om zo je hart-longfunctie te verbeteren, geheel binnen jouw grens! Als er behoefte aan is kunnen we een lesdag in de bossen plannen waarin we een wandeling gaan maken.

Ontspanning: Mindfulness, ademhalingstechnieken uit de yoga en (begeleide) meditatie

Na level 3 ben je misschien klaar voor de volgende stap….. meedoen met de reguliere yoga en/of pilateslessen om jouw fysieke, mentale en geestelijke gezondheid te onderhouden en te bevorderen en te ondersteunen zodat je minder vatbaar bent voor ziekten in de toekomst.

VERDERE INFORMATIE:

De investering in jezelf en je gezondheid voor deze cursus bedraagt €299,- in groepsverband (minimaal 2, maximaal 6 personen)
Vraag ook gerust naar de mogelijkheden voor een-op-een begeleiding

Sommige werkgevers vergoeden deze kosten!

Dit is inclusief:

  • Intake 30-45 minuten individueel
  • 12 lessen van ieder 60 minuten in groepsverband met lotgenoten
  • Educatie hoe je voeding in kunt zetten als medicijn

De intake en cursus vinden plaats op een nader te bepalen dag/tijd

Minimaal aantal deelnemers 2

Maximaal aantal deelnemers 6

Naast gediplomeerd yoga en pilatesdocente ben ik afgestudeerd holistisch therapeut, natuurvoedingsadviseur en heb ik recent de bijscholing CoronaFit bij Fysio Physics gedaan zodat ik jou professioneel en veilig kan begeleiden naar een gezonder leven.

Neem gerust contact op als er nog vragen zijn of om je alvast aan te melden! De cursus gaat van start bij voldoende animo of middels een-op-een begeleiding.