Chakra Trainingen

7-DAAGSE CHAKRA TRAINING 

Altijd al dieper in willen gaan op de 7 hoofdchakra’s? Grijp dan nu je kans, want in deze 7-daagse training leer je hoe je je chakra’s kunt helen, in balans krijgt en houdt,

Chakra betekent ‘wiel’, in dit geval een ronddraaiend wiel met energie. Zit er teveel (opgehoopt) of te weinig energie in een chakra dan kan dit resulteren in fysieke en mentale disbalansen waardoor er gezondheidsklachten kunnen ontstaan. 

Alles in het universum bestaat uit energie! Het is van het allergrootste belang dat we de energie binnen ons goed kunnen laten stromen om ons fit, vitaal en gelukkig te kunnen voelen. Daar gaan we met deze training mee aan de slag.

We gaan werken met de 7 hoofdchakra’s die als draaikolken van energie langs onze wervelkolom geplaatst zijn. Als de energie in één of meerdere van de 7 chakra’s niet goed stroomt dan heeft dat gevolgen voor alle chakra’s en jouw fysieke, mentale en geestelijke welzijn.

Chakra 1, het wortelchakra, staat voor stevig met beide benen op de grond staan en jouw recht om hier op de aarde te zijn. Als dit chakra bijvoorbeeld niet goed in balans is kan het zijn dat je te veel met je hoofd in wolken zit en je niet echt veel lichaamsbewustzijn hebt of je neemt in vlucht in het spirituele om hier op aarde alles te ontvluchten. 

Chakra 2, het sacraalchakra, staat voor creativiteit, plezier, voortplanting en genieten. Als dit chakra niet fijn stroomt, kun je moeite hebben met genieten, klachten aan je voortplantingsorganen en kun je een blokkade voelen als je plezier maakt, er zit misschien een beperkende overtuiging in je hoofd dat maakt dat je je schuldig voelt.

Chakra 3, het zonnevlechtchakra, staat voor innerlijke kracht, manifestatie en dingen aanpakken zonder uitgeput te raken. Is dit chakra niet in balans dan is je innerlijke vuur gedoofd en is het lastig om dingen te kunnen manifesteren of je gebruikt hierbij zoveel energie dat je opgebrand raakt. Of je krijgt niks uit handen of je bent een workaholic met destructieve gevolgen.

Chakra 4, hartchakra, staat voor liefde, zowel voor jezelf als voor de ander, de aarde en ieder levens wezen. Laat dit chakra niet in balans is, beschik je niet over genoeg zelfliefde wat aan de ene zijne resulteert in jezelf wegcijferen en doorslaat naar de andere zijde in egoïsme en verbittering waarbij je geen tot weinig liefde en compassie kunt voelen.

Chakra 5, keelchakra, staat voor de waarheid spreken. Spreek jij de waarheid? Zowel tegen jezelf als tegen de ander of praat je altijd met alle winden mee uit angst niet geaccepteerd te worden. Een te kort aan energie in dit chakra kan resulteren in een brok in je keel omdat je niet durft uit te spreken wat je graag zou willen zeggen. Een teveel aan energie in dit chakra kan ervoor zorgen dat je dingen niet op een constructieve manier zegt en over andere heen banjert met grof taalgebruik.

Chakra 6, het derde oog, staat voor jouw intuïtie en helderzien. Is dit chakra in balans dan heb je een heldere geest en voel je intuïtief aan wat goed voor je is en leeft daar dan ook naar. Bij een onbalans kan er heel veel onrust in je hoofd zitten waardoor je niet meer helder na kunt denken.

Chakra 7, het kruinchakra, staat voor verbinding met het spirituele, de wetenschap dat er meer is tussen hemel en aarde en je meer bent dan alleen een fysiek lichaam. Is dit chakra niet in balans dan kan het zijn dat je niks met spiritualiteit te maken wilt hebben of je vlucht juist weg van het aardse bestaan.

Tijdens deze 7 trainingen gaan we diep in op ieder chakra op fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk vlak zodat een eventuele blokkade geheeld kan gaan worden.

Het volgende komt aan bod tijdens deze training:

  • uitmeten van je chakra’s door middel van een biosensor 
  • yogahoudingen om het desbetreffende chakra te balanceren
  • voedingsadvies
  • aromatherapie
  • meditatie en visualisatie
  • ademhalingstechnieken
  • creatieve expressie
  • bewustwording  

Je kunt de trainingen eventueel los van elkaar doen, bijvoorbeeld als je aan één specifiek chakra wilt gaan werken. Heb je blokkades maar weet je niet van welke chakra’s het vandaan komen dan raad ik je aan om de volledige training te volgen of boek eerst een holistische therapiesessie bij mij zodat je specifiek aan een bepaalde blokkade kunt gaan werken.

Iedere module is van 10:00 tot 13:00
De investering in jezelf is:

Losse module: €75 in groepsverband (minimaal 2 en maximaal 6)
: €150 een-op-een begeleiding

Boek je alle 7 modules dan ontvang je 8% korting!

Dit is inclusief: 21% btw, hand-out per module, thee en water.
We sluiten iedere module af met een gezamenlijke potluck, een gezamenlijke lunch waarbij elke deelnemer een gerecht meebrengt wat samen gedeeld kan worden.

Je kunt je aanmelden via de mail: infinity.bodymindgifts@gmail.com